Det gode sprog:

Dyden ligger i detaljen - lige ved siden af djævelen

Kort intro

Sprogmagister, arbejder som seniorrådgiver i skriftlig kommunikation, kursusholder og fagforfatter. Har skrevet en del bøger om dansk sprog. Er censor i dansk ved flere universiteter. Skriver også runer på sten, artikler, anmeldelser, kronikker, haikudigte og andre kreative tekster og optræder som Meningsminister på P4 Sjælland.

Jeg har udviklet og underviser på den originale korrekturlæseruddannelse: Den Danske Korrekturlæseruddannelse i samarbejde med Rhetorica a/s, se www.korrektor.dk. 

I 2018 har jeg indgået kontrakt med Gyldendal som ordbogsforfatter på den kommende opdaterede e-udgave af ordbogen Dansk Sprogbrug.

Særlige fagområder:
- Grammatik, stavning og komma
- Sprogpolitik - en skabelon med de vigtigste emner til en letanvendelig sprogpolitik
- Mailskrivning: Brug den styr(k)ende venlighed
- Notater, indstillinger o.l.: Giv klar besked
- Stilistik: Når formen taler - det kreative fag- og formidlingssprog
- Uddannelse af korrekturlæsere, også efteruddannelse

NB! Flere af mine bøger er udsolgt fra forlaget, men jeg har selv fået trykt ekstra oplag. Spørg på post@kirsten-rask.dk eller tlf. 20 29 92 43. Se også under Bogudgivelser.


Seneste udgivelser


Stilistik til tiden

Lektørudtalelse: "Forfatteren formår at formidle den mangfoldighed og muligheder, der ligger i sproget. Det er fascinerende, hvordan stil, ordvalg og sproglig struktur er med til at skabe stemning og betydningslag i teksterne. Det er interessante eksempler fra hverdagen, der tages i anvendelse for at anvende begreberne i praksis, og den er formidlet, så alle kan være med."

Læs mere


Sprogets magi og ordenes kraft

Om sprogets lyde, former og besnærende gentagelsesmønstre i de situationer hvor ordene virkelig gælder.

Læs mere


Retskrivningsquiz

Hvor godt kender du de danske stavemåder, bøjningsformer og kommaregler? Tag det som en sport - vi kan alle blive bedre.

Læs mere


Korrekturlæserens grundbog

Et åbent opgør med stavefejlene i det offentlige rum

Plottet i denne bog er en nærkamp med mængden af stavefejl i det offentlige rum.

Læs mere


Sprogets kreative resurser

En håndbog i stilistik

Mange skribenter udnytter kun en brøkdel af sprogets iboende kreative potentiale. Ved at spille på den lydlige side af sproget kan vi styrke vores udsagn – både de skriftlige og mundtlige – med en form for underlægningsmusik som giver indholdet stærkere klangbund.

Læs en ung anmeldelse her.

Læs mere


Store tanker i et lille land

Sprogforskeren Rasmus Rask satte det danske sprog på verdenskortet som et selvstændigt sprog. Brødrene Grimm o.a. havde blot betegnet det som en tysk dialekt, en art forvansket plattysk. Rasmus Rask skabte en helt ny videnskabsgren, den sammenlignende sprogvidenskab, og han er lige så stort et navn i sprogkredse verden over som H.C. Andersen og Søren Kierkegaard.

Læs mere


Den nødvendige grammatik

Mange sprogbrugere ærgrer sig over at de ikke kender det grundlæggende grammatiske begrebsapparat, for dermed mangler de en konstruktiv måde at beskrive eller SE sproget på. 
Grammatikken er det mest stabile ved ethvert sprog; den ændrer sig meget lidt gennem århundrederne. Det sjove er også at de grammatiske begreber og inddelinger er de samme på alle sprog, de er universelle og dermed også væsentlige når du skal lære fremmedsprog

Læs mere


Det kreative formidlingssprog

Fagsprog - videnssprog: en bog om faglig formidling

Faglig viden er ikke så meget værd for andre hvis dens besidder ikke er i stand til at formidle sin viden så "vi/de andre" forstår det. Vi er alle fagfolk på ganske få områder - og lægfolk på alle andre. Derfor er vi alle afhængige af at andre fagfolk kan formidle på flere niveauer.

Læs mere


Rask Kommunikation · Kirsten Rask · Tåstrupvej 257, 4340 Tølløse · Tlf. 58 85 85 02 / 20 29 92 43 · post@kirsten-rask.dk

Powered by Søgaard & Co.