Store tanker i et lille land

Sprogforskeren Rasmus Rask satte det danske sprog på verdenskortet som et selvstændigt sprog. Brødrene Grimm o.a. havde blot betegnet det som en tysk dialekt, en art forvansket plattysk. Rasmus Rask skabte en helt ny videnskabsgren, den sammenlignende sprogvidenskab, og han er lige så stort et navn i sprogkredse verden over som H.C. Andersen og Søren Kierkegaard. Han ville udforske alverdens sprog for at kunne fastslå deres indbyrdes slægtskab, og han satte livet på spil på en rejse til Indien for at finde verdens ældste sprog. Det lykkedes, men han vendte hjem som en mærket mand, fysisk og psykisk. I udlandet vandt han stort ry og blev hædret som den førende på sit felt, men hjemme gjorde hans krævende og nærtagende sind ham ugleset, og der var ikke plads til ham før det var for sent.

Læs biografien om den verdenskendte dansker med den eventyrlige skæbne, eller bestil et foredrag om Rasmus Rask.

Udsolgt fra forlaget og fra min egen hylde.

Læs min kronik fra Politiken: Det lille 'men' er et fuldkommen magisk ord - om et uundværligt hverdagsord med stort kreativt potentiale (med min tegnsætning, ikke Politikens):

Det magiske ’men’

Rask Kommunikation · Kirsten Rask · Tåstrupvej 257, 4340 Tølløse · Tlf. 58 85 85 02 / 20 29 92 43 · post@kirsten-rask.dk

Powered by Søgaard & Co.