Korrekturlæserens grundbog

Et åbent opgør med stavefejlene i det offentlige rum

Udsolgt fra forlaget, men jeg har en stak liggende. Pris: 250 kr.

 

Plottet i denne bog er en nærkamp med mængden af stavefejl i det offentlige rum.

For straks at få et fast greb om modstanderen begynder den med det uhyggeligt ukendte: den danske grammatik, fra ordenes byggesten over ordklasserne og deres bøjningsformer til den næsten fortrængte sætningslære, som bogen vil vriste ud af den lammende punktumfiksering.

Dernæst følger et nyt gys: retstavningsreglerne, med skrækfremkaldende emner som ét eller to ord, -t- og -r-endelserne, -et/-ede-forviklingerne, ligge/lægge-mysterierne, nogen/nogle-misforståelserne o.m.a.

Og handlingen fortsætter videre til forkortelsesfælder og det helt store kollektive psykodrama: kommalæren, med det endelige opgør med fikse ideer og fatale tommelfingerregler og afsløringen af det hårrejsende nyere begreb: med og uden startkomma.

Som en truende undertone ligger forordets indledende påstand om at det hele ikke er mere mystisk end at det er noget der kan læres – hvis man altså synes at den slags er spændende og vigtigt nok. Og det gør bl.a. en nærmest usynlig gruppe af nørder der opererer i det skjulte: korrekturlæserne.

Derfor hedder bogen da også Korrekturlæserens grundbog, og vi bruger den bl.a. på korrekturlæseruddannelsen.
Den er skrevet af Kirsten Rask og udgivet på Grafisk Litteratur, www.grafisk-litteratur.dk; 127 tæt besatte sider (332.971 tegn), 300 kr., ISBN 978-87-91171-77-2.

Rask Kommunikation · Kirsten Rask · Tåstrupvej 257, 4340 Tølløse · Tlf. 58 85 85 02 / 20 29 92 43 · post@kirsten-rask.dk

Powered by Søgaard & Co.