Korrekturlæserens grundbog

Et åbent opgør med stavefejlene i det offentlige rum

Udsolgt fra forlaget, men jeg har en stak liggende. Pris: 200 kr.

 

Plottet i denne bog er en nærkamp med mængden af stavefejl i det offentlige rum.

For straks at få et fast greb om modstanderen begynder den med det uhyggeligt ukendte: den danske grammatik, fra ordenes byggesten over ordklasserne og deres bøjningsformer til den næsten fortrængte sætningslære, som bogen vil vriste ud af den lammende punktumfiksering.

Dernæst følger et nyt gys: retstavningsreglerne, med skrækfremkaldende emner som ét eller to ord, -t- og -r-endelserne, -et/-ede-forviklingerne, ligge/lægge-mysterierne, nogen/nogle-misforståelserne o.m.a.

Og handlingen fortsætter videre til forkortelsesfælder og det helt store kollektive psykodrama: kommalæren, med det endelige opgør med fikse ideer og fatale tommelfingerregler og afsløringen af det hårrejsende nyere begreb: med og uden startkomma.

Som en truende undertone ligger forordets indledende påstand om at det hele ikke er mere mystisk end at det er noget der kan læres – hvis man altså synes at den slags er spændende og vigtigt nok. Og det gør bl.a. en nærmest usynlig gruppe af nørder der opererer i det skjulte: korrekturlæserne.

Derfor hedder bogen da også Korrekturlæserens grundbog, og vi bruger den bl.a. på korrekturlæseruddannelsen.
Den er skrevet af Kirsten Rask og udgivet på Grafisk Litteratur, 200 kr.,2. udgade, 2. oplag 2020 ISBN 978-87-91171-42-0

Rask Kommunikation · Kirsten Rask · Tåstrupvej 257, 4340 Tølløse · Tlf. 58 85 85 02 / 20 29 92 43 · post@kirsten-rask.dk

Powered by Søgaard & Co.